JADŁOSPIS

JADŁOSPIS – LUTY 2020r

17.02.2020 Poniedziałek 

Barszcz biały na zakwasie z jajkiem na twardo , kiełbasą wiejską, koperkiem zabielany śmietaną.

Chleb pszenny- mieszany.

Chleb ziarnisty.

Jogurt owocowy.

Herbata z cytryną.

18.02.2020 Wtorek

Kotlet drobiowy z piersi kurczaka panierowany w bułce tartej z sezamem.

Ziemniaki tłuczone z masłem.

Surówka z kapusty pekińskiej z cytryną z sosem majonezowo – jogurtowo-czosnkowym z koperkiem.

Kompot wieloowocowy z wiśni, truskawek, porzeczki czarnej-czerwonej, aroni, agrestu i śliwki.

19.02.2020  Środa

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem i natką pietruszki.

Chleb pszenny- mieszany.

Chleb ziarnisty.

Kluski  kopytka polane masłem.

Marchewka tarta  skropiona sokiem z cytryny z rodzynkami.

20.02.2019Czwartek                                                                          Tłusty czwartek

Gulasz wieprzowy.

Kasza gryczana gotowana na sypko z masłem.

Fasolka szparagowa zielona.

Kompot wieloowocowy z wiśni, truskawek, porzeczki czarnej-czerwonej, aroni, agrestu i śliwki.

PĄCZEK.

21.02.2019 Piątek

Zupa  brokułowa z  ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem –  posypana natką pietruszki.

Chleb pszenny- mieszany.

Chleb ziarnisty.

Herbata z cytryną.

Makaron polany masłem z konfiturą z jabłek.

24.02.2020 Poniedziałek 

Zupa rosołowa z ryżem, marchewką, pietruszką, selerem i natką pietruszki.

Chleb pszenny- mieszany.

Chleb ziarnisty.

Pyzy ziemniaczane z cebulka i masłem.

Owocowy talerzyk.

Herbata z cytryną.

25.02.2020 Wtorek

Risotto z kaszą bulgur, mięsem wieprzowym i warzywami (marchewką, pietruszką, selerem, cebulą) polane sosem pomidorowo cebulowym.

Kompot wieloowocowy z wiśni, truskawek, porzeczki czarnej-czerwonej, aroni, agrestu i śliwki.

Owocowy talerzyk.

Gruszka.

26.02.2020  Środa

Filet rybny panierowany w bułce tartej z otrębami owsianymi.

Ziemniaki tłuczone z masłem.

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem.

Kompot wieloowocowy z wiśni, truskawek, porzeczki czarnej-czerwonej, aroni, agrestu i śliwki.

27.02.2019Czwartek                                                                          

Krupnik z wkładka mięsną,  kaszą jęczmienną, ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem –  posypana natką pietruszki.

Chleb pszenny- mieszany.

Chleb ziarnisty.

Herbata z cytryną.

Kasza manna  polana sosem truskawkowym.

28.02.2019 Piątek

Kluski łazanki z kiszona kapustą.

Herbata z cytryną.

Banan.

Szkoła zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji jadłospisu.

Szczegółowe informacje dotyczące składu poszczególnych  posiłków oraz alergenów dostępne są w szkole na tablicy ogłoszeń w stołówce.                                                                                                                                                                         SMACZNEGO!